fbpx

Hybride warmtepomp vergoeden buiten de WKR met HWP Plan Plus+

Met het Hybride Warmtepomp Plan heb je als werkgever een nieuwe, duurzame secundaire arbeidsvoorwaarde in handen! Een probleem dat vaak voorkomt is dat het WKR-budget al volledig verbruikt is. Omdat je dan te maken krijgt met een 80% eindheffing, lijkt het daardoor onmogelijk om nog een onbelaste vergoeding uit te kunnen keren aan de medewerkers.

Duurzaam ondernemen met het Hybride Warmtepomp Plan
Gelukkig heeft HWP Plan er een oplossing voor: HWP Plan Plus+. Daarmee is het namelijk ook mogelijk om een hybride warmtepomp buiten de WKR vergoed te krijgen. De werknemer profiteert dan nog steeds van een aantrekkelijk voordeel op de aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp en ontvangt volledig ontzorgde service. HWP Plan+ is voordeliger dan wanneer de werknemer zelf zonder de werknemersvoordelen een hybride warmtepomp aanschaft. Voor de werkgever is het Hybride Warmtepomp Plan altijd kostenneutraal, ook buiten de WKR. Het Hybride Warmtepomp Plan biedt groene werkgevers de mogelijkheid om bij te dragen aan de energietransitie. Medewerkers kunnen thuis voordelig verduurzamen dankzij de werkgever!

Hoe werkt HWP Plan Plus+ van het Hybride Warmtepomp Plan?

Buiten de WKR vergoedt de werknemer door slechts enkele extra verlofdagen per jaar in te leveren de kosten voor de werkgever. Uiteraard is HWP Plan Plus+ ontwikkeld met de fiscale goedkeuring van de experts bij EY. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de brutowaarde van de verlofdag. In de calculator is eenvoudig te zien om hoeveel extra verlofdagen per jaar dit gaat met jouw salaris. Met onderstaande voorbeelden is in in één opslag te zien om hoeveel verlofdagen het gaat bij verschillende inkomens.

Wat kost een hybride warmtepomp buiten de WKR? – rekenvoorbeeld

Brutoloon €3000 per maand In totaal €1.823 en 2,8 verlofdagen per jaar (7 jaar)
Brutoloon €4000 per maand In totaal €1.823 en 2,1 verlofdagen per jaar (7 jaar)
Brutoloon €5000 per maand In totaal € 2.146 en 1,7 verlofdagen per jaar (7 jaar)

 

Voordelen hybride warmtepomp voor de werknemer

Dankzij de hybride warmtepomp bespaart een werknemer thuis tot 70% op gas en CO2. Ook op gaskosten wordt flink bespaart: 500 tot 1200 euro per jaar. Hierdoor is de warmtepomp al binnen 2 tot 5 jaar terugverdiend. Daarna blijft de besparing natuurlijk gewoon doorlopen: een blijvend voordeel, elke maand opnieuw. Daarnaast gaat de woning tot twee energielabels omhoog en stijgt de woningwaarde. Kortom: het Hybride Warmtepomp Plan biedt voor de werknemer een zeer waardevol en duurzaam voordeel.

Wil je als werkgever meer weten over de mogelijkheden om het Hybride Warmtepomp Plan aan te bieden?